Blejzer, hmmmmm, da!

Dosta je bilo priča koje samo zabavljaju! Današnju priču ispuniću predlozima, savetima tako reći opštim pametovanjem. ;)

Pre neki dan sam bila u Segedinu na jednodnevnom izletu. Taj mini put je morao biti propraćen kupovinom u  jeftinom, ali uvek zanimljivom H&M-u. Ne znam zašto, ali ništa mi ne pričinjava veće zadovoljstvo od kupovine lepe, solidno kvalitetne, a jeftine odeće. Verovatno su to razlozi zašto toliko volim baš ovog proizvođača odeće. Da ne bude zabune volim ja i Chanel, ali ovog meseca su nešto poludeli sa cenama! :)

hm.com

Ako samo kažem da sam za 100 i nešto eura uspela da kupim 8 komada odeće, onda, složićete se to nije ništa u poređenju sa cenama slične odeće koja može da se nađe u Zari. Istina za te pare mogla sam kupiti i končić u Chanel-u, ali nije ga bilo u Szeged-u. ;)

hm.com

Ako bih izdvojila neki komad odeće koji posebno volim i bez koga se ni ovaj put nisam vratila iz kupovine, a za koji smatram da je jedan od najbitnijih komada koji se moraju naći u svakom ormaru onda je to svakako blejzer. Bez obzira od kog je materijala u kojoj je boji i kog je kroja mislim da je taj deo odeće jako bitan jer je nosiv praktično uz sve kombinacije. Što se mene lično tiče ja ga nosim i na elegantne i na casual varijante i mislim da bez njega nije moguće upotpuniti mnoge kombinacije.

hm.com

Moguće ga je nositi i na suknju i na farmerke i uz haljinu bilo kad i bilo gde. Dakle treba samo eksperimentisati i rešenja se pre ili kasnije samo nametnu.

zara.com

Vrlo je bitno da blejzer bude dobro skrojen i da odgovara baš građi onoga ko ga nosi. Mislim da bi onaj sa dvorednim kopčanjem mnogo bolje pristajao nekome ko je mršaviji, dok jednoredno kopčanje gde je dugme tačno ispod grudi mnogo bolje izgleda na punijoj dami. Oni koji su skrojeni tako da prekrivaju pozadinu nikako ne bi smeli da se nađu na osobi koja je ima veću zadnjicu, jer će takav model samo dodatno naglasiti obline. Zato savetujem da ovaj tip žena, a kojih verujem u normalnom stvarnom svetu ima najviše, bira one modele čija je dužina tačno do kuka. Na taj način će noge izgledati duže, a sama kruta struktura daće čvršći izgled pufnastom stomačiću. One žene koje imaju široka ramena trebalo bi da se opredele za modele čiji su reveri uži i obrnuto. :) Fazona ima još mnogo, ali mislim da je za početak ova količina sugestija sasvim dovoljana.

zara.com

E sada, zašto baš toliko volim blejzere?! Po mom mišljenju ništa nije toliko chic kao podvrnuti rukavi na blejzeru gde interesantna postava daje sasvim novi izgled i najobičnijem modelu, druga stvar je ukrasna maramica u gornjem džepu koja bukvalno i blejzeru starom 30 godina daje potpuno novi život. Što je veći broj ešarpica koje mogu da se menjaju to je više blejzera koje imate u ormaru. Mislim da ništa nije moguće nositi u toliko varijanti i na toliko načina koliko jedan običan sakoičić. Možda ovaj komad odeće nije najudobnija stvar koju na sebe možete staviti, ali to i nije tako loše, jer je držanje tela u njemu uvek mnogo otmenje nego drženje u bilo čemu drugom. :)

zara.com

Komad odeće zvani blejzer, sako ili kako god je nešto što nikada neće izaći iz mode i apsolutno ga je moguće uklopiti uz svaki mogući stil za sva vremena. Zato, ko nema ni jedan u ormaru, trebalo bi da razmisli o nabavljanju bar jednog. Garantujem da samo ovo mala promena koja uključuje kupovinu jednog blejzera može učiniti stare kombinacije mnogo šarmantnijim. :)

One žene koje su otkrile čari ove čarobne krpice samo neka često eksperimetišu i biće iznenađene postignutim rezultatima. :)

Comments

  1. Hehe, ja priznajem da su mene modno-blejzerski osvestile ove naše modne blogerke... sad sam ponosni vlasnik jednog crnog sa prugičastom postavom, i obožavam ga :)

    ReplyDelete
  2. Bubulina ti si lepa i bez blejzera, ali sigurna sam da si sa njim jos lepsa! :) Hajde fotkaj ga pa da ga vidimo na tvom blogu. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts