Pull My Daisy - rudnik inspiracije

Photo by Angie Style Guide

Mislim da je prošlo oko mesec dana od kada sam prvi put poželela da upoznam devojčice koje se kriju iz imena Pull My Daisy. Trebalo mi je malo vremena da ukačim kada i kako rade. Pa pošto je sve u vezi njih jako simpatično i neobično, tako je i njihovo radno vreme krajnje nesvakidašnje, što u prevodu znači da ih je moguće naći u Jovanovoj 7 četvrtkom, petkom i subotom. :)

Photo by Angie Style Guide

Prvo što sam primetila kada sam ušla u ovaj jedinstveni vintage shop bio je ovaj luckasti telefon. Iako nije u funkciji, po mojoj slobodnoj proceni, odlično je pozicioniran pa njegova slušalica iskušava i najpristojnije. :)

Photo by Angie Style Guide

Nakon uzdisanja na ulazu ušla sam u sobu u kojoj se nalazi sav ovaj šareniš. Sve te slatke stvarčice prosto opijaju te mi nije preostalo ništa drugo nego da zaronim u njih i probam da nađem nešto što je u mom fazonu nešto što bih mogla da uklopim u već postojeće stvari koje imam. Iskopala sam predivnu haljinicu u boji senfa sa čipkom oko vrata, ali je nisam fotkala da mi je neko ne bi ,,šacnuo" pa ja ostala bez nje. Zatim tu je bila i prelepa crvena košulja na bele tufne sa šal kragnom, ali evo nju ću vam ipak pokazati (budite uporni pri ,,skrolovanju"). :)

Photo by Angie Style Guide

Iako je u pitanju nešto što je vintage sve stvari su u odličnom stanju. Izbor odeće i sitnica koje su tamo u ponudi samo potvrđuju da se Marija i Milica razumeju u ono što rade. Osim staro-novih krpica u ovoj prodavničici koja se nalazi u stanu može se naći i odeća nekih naših dizajnera kao što su Penny Lane koja pravi majice, Senka Kljakić koja stoji iza plišanih muških stvari, Volim Sijetl i još neki koje ću malo kasnije spomenuti.

Photo by Angie Style Guide

Što se tiče lampi, da sam u ulozi čitaoca ovog teksta verovatno bi me polako kopkalo da li će ova što piše više reći da li su one na prodaju. E pa nažalost, nisu! :)

Photo by Angie Style Guide

Međutim, ovaj prostor bi mnogo izgubio na simpatičnosti kada bi ostao bez ovakvog osvetljenja, pa im zbog toga opraštam što ih ljubomorno čuvaju. :)

Photo by Angie Style Guide

Hm, skejt, šta će on tu? Pa eto, našao se neplanirano! Ni on nije na prodaju jer pripada jednom njihovom drugaru koji je verovatno od sreće što je proveo vreme sa vlasnicama izgubio glavu, a skejt im ostavio kao razlog zbog koga bi morao opet da ih poseti. Naravno, šalim se i drugar nemoj da se ljutiš! :)

Photo by Angie Style Guide

Sigurno ste primetili i ove razne šašave cipele, pa ko ima sreće da nosi 36, 37 ili 39 kod Pull My Daisy može da bira. Nažalost ja pripadam nogatoj generaciji pa ću u njima moći da uživam samo tako što ću povremeno da obilazim one koje ne budu prodate. :)

Photo by Angie Style Guide

Malibu Stejsi ili Milica Milosavljević autorka je prelepih crteža koji za razliku od lampi i skejta nisu samo deo enterijera, hoću reći mogu se kupiti što me posebno raduje jer ne bih podnela da je drugačije. :) Pored umetnika i dizajnera odeće, M&M bombonice sarađuju i sa Ines Sunko čiji mi se nakit najviše dopao, a i košta ok, od 1000 din. do 1500 din. Nažalost nemam fotku tih đinđuva, ali da bude jasnije u pitanju su lanci kao glavni motiv, pa sad uvijeno zavijeno tamo vamo, jako interesantan dizajn u svakom slučaju. :)

Photo by Angie Style Guide

A sada, pretstavljam vam jednu od boljih ideja koje sam tamo videla, a to su ove cipele u kavezu za ptičice koje su savršeno logično rešenje za dekorisanje jednog ovakvog prostora. Ma, ostadoh bez teksta! Nema šta, u pitanju je inspirativno mesto do bola posle koga je teško ostati objektivan. Zaista želim nešto da kritikujem, ali mislim da mi ovaj put to neće poći za rukom! :)

Photo by Angie Style Guide

M&M (Marija i Milica) su i dizajnerke malih ženskih potrepština, pa su tako ove pismo tašnice napravile od kutija za alat, tačnija kutija za eksere. Ova genijalna ideja gde se ovako gruba stvar kombinuje sa čipkom i ručkom na cvetiće stvorila mi je onaj težak osećaj kada pomislite: ,,Zašto to meni nije palo na pamet?" … ali, ko mi je kriv, niko mi ne brani da eksperimentišem! :)

Photo by Angie Style Guide
... i samo još da dodam, kapkejkovi nisu za jelo! Međutim, ako neko želi ove keramičke slatkiše u koje gledate bilo bi lakše da kaže da želi Keewee brooches od Ive Brkić! :) Što se mene tiče još uvek ne znam da li bi ih pre pojela ili okačila na nešto što dobro podnosi iglu broša, ali svakako su jako neodoljivi! :)

Photo by Angie Style Guide

I za kraj, činjenica da sam se kod Milice i Marije zadržala više od 3h samo govori o mojoj bezobzirnosti i želji da što duže provedem vreme sa ovom finom ženskom družinom u njihovom vintage svetu. Šta još da kažem, ko je ovisnik od interesantnih, drugačijih stvari, sitnica i ljudi mislim da će uživati na jednom ovakvom mestu. :)


Comments

Post a Comment

Popular Posts